Alsóhegy Utcai Óvoda hírei

   

Játék a hóban

Megérkezett a várva-várt hó! Nagy örömmel játszottak a gyerekek a friss hóban. Előkerültek a csúszkák, a lapátok. Boldogan építettek a gyerekek hóembert, lehetőség volt a hó tulajdonságaival megismerkedni. Próbáltunk hógolyót is gyúrni. A friss hóban élvezetttel figyelték a gyerekek a madár lábnyomokat.Reméljük lesz még lehetőségünk a hóban játszani!

Madárovi foglalkozás

Havi rendszerességgel tart foglalkozást a nagycsoportosok részére a Madártani Egyesületből Bianka néni. A januári foglalkozás a baglyokról szólt. Megismerkedhettek a gyerekek a kuvikkal, uhuval, hóbagollyal, gyöngy bagollyal. Megtudtuk melyik bagoly hol él, milyen a hangjuk, mivel táplálkoznak. Az egész délelőtt nagyon érdekes, játékos volt, a gyerekek végig figyeltek és együttműködtek. Nekünk felnőtteknek is sok új ismeretet adott.

Óvodánk labdákat kapott a XI.kerületi BEAC kosárlabda csapatától

2018 január 17-én óvodánkba látogatott a BEAC kosárlabda csapat néhány tagja. Az óvodásoknak különféle nagyságú és méretű labdákat és mászó hengereket  hoztak. A gyerekek kezdetben megilletődve próbálták ki az új labdákat, majd egyre felszabadultabban játszottak.

A kosárlabdázó lányok kedvesen invitálták játékba a gyerekeket. Próbáltak célba dobni, karikákba célozni, labdát pattintani. A gyerekek nagyon önfeledten örültek a színes labdáknak!

Mikulás-várás és karácsonyi gyertyagyújtás

December 6-án az óvoda minden kisgyermeke a tornateremben gyűlt össze, és izgatottan várta a Mikulás bácsit. A Mikulás bácsi minden csoportnak, miden kisgyermeknek hozott ajándékot. A gyerekek nagy kedvvel énekeltek és verseltek . Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőtt dolgozók is kaptak egy kis ajándékot,ami egy-egy dió, mogyoró volt.

December 20-án délelőtt tartottuk óvodánkban a közös karácsonyi gyertyagyújtást, amely már évek óta hagyomány nálunk. Ilyenkor a nagycsoportosok készülnek egy kis betlehemes játékkal, melyet előadnak az óvoda gyermekeinek, és a dolgozóknak.  Ebben az évben a lila csoportosok játszották el a betlehemi történetet és egy pásztor köszöntést. Az óvoda gyermekei nagy érdeklődéssel figyelték a játékot. A játék végén meggyújtottuk az adventi koszorún a gyertyákat, közösen énekeltünk és Boldog Karácsonyt kívántunk egymásnak!

Az Alsóhegy Utcai Telephely novemberi hírlevele

Az Alsóhegy Utcai Telephely októberi hírlevele

Az Alsóhegy Utcai Telephely szeptemberi hírlevele

© 2013-2017 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA