Kergetőző négy testvér - Kiállítás a Gesztenyéskert Óvodában

„Kergetőző négy testvér” – Kiállítás a Gesztenyéskert Óvodában

Óvodánkban több éves hagyomány, hogy minden tavasszal gyermekeink munkájából kiállítást rendezünk.

Ebben az évben a „Kergetőző négy testvér” címet adtuk a rendezvénynek, melynek témája: az évszakok. Minden gyermekcsoport változatos technikákkal számtalan, témájában az évszakokhoz kapcsolódó alkotást készített.

Ezeket a vizuális munkákat gyűjtöttük össze és arra törekedtünk, hogy a gyerekek számára szórakoztató, érdekes, gyönyörködtető mesevilágot teremtsünk meg. Azt tapasztaltuk, hogy a gyerekek a kiállított alkotások közül nem csak a saját munkáiknak örülnek, hanem akkor is felderülnek, ha viszont látják barátjuk, csoportjuk alkotását, vagy megpillantanak egy olyan ötletet, ami nagyon tetszik nekik.

A kiállítás részét képezik az interaktív játékok is, melyek tematikájukban szintén az évszakokhoz kapcsolódnak. A gyerekek élményeit, meglévő ismereteit alapul véve, különböző képességterületekre koncentráltan és életkoronként differenciáltan játszható játékokat próbálhatnak ki vendégeink.

A gyerekek a bejáratnál pecsétgyűjtő lapot vehetnek el. A kipróbált játékokért cserébe nyomdázhatnak az évszakok jeleire, a képen látható évszakfát kiszínezhetik. Örömmel látjuk, hogy a maguk készítette emlékkel boldogan mennek haza a gyerekek.

Reméljük, hogy a családok számára is szórakoztató közös délutáni programot sikerült összeállítanunk, mialatt mi pedagógusok is jól érzetük magunkat és ismét sokat tanulhattunk egymástól.


Kellemes időtöltést kívánunk a kiállítást látogatóknak!

A Szentimrevárosi Óvoda Nevelőtestülete

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA