Gesztenyéskert Óvoda hírei

   Egészséghét a Gesztenyéskert Óvodában

Az idei évben került első alkalommal megrendezésre programsorozatunk, melynek keretén belül nem csak óvodásainknak, de szüleiknek is hasznos egészségmegőrzéssel kapcsolatos programokat biztosítottunk.
Programsorozatunk elsődleges célja, hogy napjainkban a rohanó életvitel közepette felhívjuk a családok, gyermekek figyelmét az egészségtudatos életmód fenntartására, megőrzésére.
Az óvoda és családok közötti kapcsolat erősítése.mellett célkitűzéseink között szerepelt, hogy a gyermek a családi szocializáció folyamatában és az óvodai élet során tapasztalja meg, hogy az emberi testtel, lélekkel szeretettel, gondoskodással kell bánni.

A gyermekek a délelőtti programsorozatunkban a „Gasztrohős” előadását tekinthették meg, mely az egészséges táplálkozásra hívta fel az ovisok figyelmét játékos formában. A „Mese a tisztaságról” című interaktív mesejáték a személyi higiénia fontosságát emelte ki. A további délelőttökön a csoportok saját óvodapedagógusuk által koordinált tematikus foglalkozásokon vettek részt az egészségmegőrzés jegyében.
Délutáni foglalkozásaink szülőknek, családoknak szóltak. A szülők előadást hallhattak dr. Kovács Jolán ortopéd szakorvos előadásában, valamint a Magyar Vöröskereszt egyik kollégája gyermekbalesetekkel kapcsolatos elsősegélynyújtási ismereteinket elevenítette fel.

A gyermekekkel közösen Néptánc, Zeneovi, Foci foglalkozások részeseivé válhattak a szülők. A Néptánc és a Zeneovi programmal a zene, a tánc, a hangszeres zene lelki egészségmegőrző szerepére szerettük volna felhívni a figyelmet. A Foci foglalkozásokkal- mely keretén belül szülők gyermekeikkel együtt sportolhattak – a mozgás fontosságára, örömére szerettünk volna rávilágítani. Családoknak szóló programunk volt a Feneketlen tó körbefutása, mely nagyon jó hangulatban telt és nem titkolt célunk volt az óvoda és a családok kapcsolatának erősítése is ezen programunkkal.
.Szeretettel Gratulálunk!

2017. január 13-án pénteken Nevelés Nélküli Munkanap a Szentimrevárosi Óvodában

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA