Gesztenyéskert Óvoda hírei

Május 22-én érzékenyítő napot tartottunk a Szentimrevárosi óvodában, az érzékenyítésnek a Mackó csoport szolgáltatott helyszínt.

Ezen a napon két mozgáskorlátozott lány segítette az óvónő munkáját. Segítettek a gyermekek gondozásában, ellátásában, verset tanítottak, éneket tanítottak, mesét olvastak, beszélgettek, gyermeket babusgattak és minden olyan dolgot kipróbálhattak, ami óvónői feladat.

 A már ezt megelőző napokban megkezdődött a gyermekek felkészítése mesék, játékok által. A gyermekek őszinteséggel, spontaneitással és nagyfokú empátiával alkalmazkodtak az új helyzethez.
Az érzékenyítő nappal célunk volt a fogyatékkal élő emberek világának a megismerése valamint a toleranciafejlesztés. Ezen a napon nagy hangsúlyt fektettünk arra a Mackó csoportban, hogy értékeket keressünk a hiányosságok mögött. Példaértékű volt, hogy a gyermekek milyen nagyfokú empátiával, természetességgel fordultak a fogyatékkal élő lányok felé.

A program nagymértékben szolgálta ki az egymás elfogadásának hangsúlyozását és a másság természetes elfogadására való nevelést. A Mackó csoport gyermekei másnap és az azt követő napokban beszélgetéseken keresztül dolgozták fel élményeiket és készült megannyi rajz Déliáról és Hannáról. Remélem a jövőben folytathatjuk ezt a programot, mely segítségével kialakíthatjuk a fogyatékkal élő emberek iránti pozitív szemléletet és viszonyulást.

Délia és Hanna élményei a napról egy_csodas_nap_az_oviban.docxegy_nap_a_gesztenyeskert_oviban.docx

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA