Közlekedésbiztonsági program a Csiga csoportban

A kerületi Rendőrkapitányságon közlekedésbiztonsági programon vettek részt a Székhely Óvoda Csiga csoportos gyermekei

A hétköznapokban minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos ismeretket rögzítsük a gyermekekben. A játékszituációk, a Beszélgetőkörök, az udvaron a bicikli, kismotor használata ezt a célt szolgálja.
Szeptember végén egy édesanya meghívására a rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági programján vettünk részt.  Az interaktív foglalkozás a gyermekek érdeklődését felkeltette: kiváncsian rakták ki közösen a puzzle jelzőtáblákat, melyek jelentését a rendőrbácsival megbeszélték. A terem egy másik részében a biciklis közlekedés szabályait elevenítették fel, a bicikli tartozékait helyezték fel a mágnestáblán levő képre.

Ezután minden gyermek örömmel várt a sorára, hogy két, -ill. háromkerekű biciklivel az előre kialakított útpályán végig haladjon, miközben a zebra előtt megálltak, az úton kerülgették az akadályokat.

Az udvari parkolóban tetézte az örömöt, hogy nemcsak kívülről figyelhették meg a rendőrautókat, hanem azokba be is ülhettek. Büszkén helyezkedtek el a kormány mögött, nézték a műszerfalon levő kijelzőket, közelről látták a kocsi tetején levő fényjelzést.

A délelőtt végén ajándékot is kaptak: mindegyikük kis rendőrautóval ment haza boldogan.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA