„Mese- és vers illusztrációk természetes anyagokból” a Gesztenyéskert Galériában

A Szentimrevárosi Gesztenyéskert Óvodában hagyományaihoz híven, idén is megrendezésre került a Gesztenyéskert Galéria kiállítása 2018. április 23-27 között.

A kiállítás az óvodai csoportok egész éves munkáját jelenítette meg.

Az alkotások készítésénél prioritás volt természetes alapanyagok felhasználása, mint papírok (tojástartó, tisztasági guriga, dobozok) újrahasznosítva, termések, fűszerek, tészták, textíliák, parafa, agyag, termeszétes alapú gyurma.

A téma jól illeszkedik az óvoda jelenlegi törekvéseihez, terveihez, miszerint a „Zöld Óvoda” címre szeretnénk pályázni, ezzel is felhívva a gyerekek figyelmét az újrahasznosításra, a környezettudatosságra és a természetben, háztartásban található hulladék dekoratív felhasználására.

Az előző években a tornateremben valósítottuk meg az elképzeléseinket, idén a csoportszobák előtereit és a folyosókat díszítettük a gyerekek egész éves munkáival. Szerencsés volt az az elképzelés, hogy az alkotások mellett megjelenítettük az azokkal kapcsolatos verseket, meséket is, így felidéződtek irodalmi élmények, amelyekkel képzettársításuk gazdagodott.

Az üres falakat varázslatos módon lepték el a szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb alkotások.

Minden csoportnak lehetősége volt megtekinteni a többi csoportnak az alkotásait az óvodapedagógusai vezetésével. A szülőket meginvitáltuk, hogy ők is részesülhessenek más korcsoportok, egyéb ötletek és az óvoda esztétikai nevelésének megismerésében. A visszajelzésekből egyértelműen az került kifejezésre, hogy nagyon örülnek a kezdeményezésnek.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA