Népmese napja a Maci csoportban

Maci csoport

Csoportunkban nagy szerepe van a mesének, így népmese napján még nagyobb jelentőséget tulajdonítunk neki. Ezen a napon a mese jelentőségének hangsúlyozásához a szülők is segítségünkre vannak, meséiket a gyerekek mindig nagy örömmel várják és fogadják.

 

 

Nagyobb gyermekek e naphoz kapcsolódóan bábokat készíthetnek, mellyel szívesen játszanak, énekelnek, dramatizálnak és ezzel a kisebbeknek is igen pozitív mintát nyújtanak.

 

 

 

Népmese napján a gyermekeknek – népmesékben megszokott módon – próbát kell kiállniuk, de előtte el kell készíteniük a vándortarisznyájukat. (papírtáska népi kultúránkra jellemző motívumokkal díszítve). Ezzel indulhat a „ nagy útra”.

 

 

A játékos feladatokat a népmesékhez kapcsolódó mesei motívumokkal, mesei helyekkel, helyzetekkel tarkítva állítjuk össze. Feladatok elvégzése közben a gyermekek önismerete is fejlődik. (pl.: Útkereszteződéseknél melyik utat választja, látja-e előre a helyes utat? Van-e kitartása újra visszamenni és a másik úton menni? Melyik utat választja: a könnyebbet, mely nem a helyes irányba visz, vagy az akadályokkal telit, melynek végén ott a kincs. Meglátja-e azokat a dolgokat, amit észre kell vennie, vagy elmegy mellette?…stb.)

 

Ez a nap mindig gazdag élményekkel, tapasztalatokkal telve végződik.


 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA