Előző hónapok eseményei

Adventi időszak jellemzése:

Az adventi időszak nagyon sok tevékenységre adott lehetőséget.

Minden csoport közösen dekorálta a csoportszobát, az öltözőt, és a folyosót is. Az adventi koszorúval, az adventi zsákokkal, fokoztuk a várakozás izgalmát.Természetes anyagokkal, termésekkel, magokkal, narancs és-almakarikákkal dekoráltunk. Örökzöld ágakkal, minden napos gyertyagyújtással, hangolódtunk rá a közelgő ünnepre.

Ajándékokat készítettünk, törekedve az újrahasznosításra.

Luca napi búzát ültettünk. Volt olyan csoport, ahol közösen ültettek, a nagyobbak pedig saját kis cserepükbe helyezték a búzamagokat, utolsó nap pedig haza is vihették.

Egyik kollégánk (családi segítséggel) egy rénszarvast barkácsolt az óvoda bejáratához, így már az érkezéskor mindenki átérezhette a közelgő ünnep hangulatát.

Illatzsákokat készítettünk, különböző fűszerek felhasználásával. Mézeskalácsot sütöttünk, (minden csoportban hagyomány). A piros és a sárga csoport, tea -délután keretében megvendégelte a szülőket. Finom gyümölcsteával, apró magvakkal, aszalt gyümölccsel kínálták a vendégeket.

A Betlehemes gyermekjáték sem maradt el.

Annak ellenére, hogy a decemberben nem volt sem hideg, sem hó, mégis szükségét láttuk a madarakról való gondoskodásnak. Madárkalácsot készítettünk, fenyőtobozba tűzdeltünk eleséget, almát szeleteltünk. A gyerekek nagy megelégedéssel figyelték a készületeket és aktívan segítettek.

A madárovi foglalkozáson sok tapasztalatot szereztek a gyerekek, az egyes madarak jellemző jegyeiről, a madáretetésről kaptak a kicsik ízelítőt. A januári foglalkozáson pedig a különböző bagolyfajtákról esett szó.

A kerületi rajzpályázaton a „madárbarát kert”gyermekmunkával 8.helyezést értünk el.

Amire nagyon büszkék vagyunk, hogy a 3.Zöld Óvoda cím birtokosai lettünk. Mindenkinek köszönet,szülőknek, kollégáknak, gyerekeknek.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA