Manókert a Székhelyen

A Csiga, Süni csoport udvarrészén MANÓKERTET varázsoltak a szülők.

A gyermekek egészségvédelme érdekében pályázatok útján az előző évben lehetőségünk nyílt az udvarrészünk műfüvesítésére. Egy terület azonban még kihasználatlan volt, a csupasz, poros földön nem igazán lehetett játszani.

Óvónői kezdeményezésre, ötlete kapcsán a Csiga csoportos szülők lelkesen csatlakoztak a MANÓKERT létrehozásához.
Egy édesanya megtervezte a kertet, majd megszervezték a "munkálatokat": A növényvásárlást a két csoport szülei anyagilag támogatták.
A Csiga csoportos szülők és egy Süni csoportos szülő örömmel segítettek a szállításban, a kert kialakításában. Édesapa ásta fel a földet, majd édesanyák ültették el a zöld növényeket. A kavicsos út körüli kertre, virágokra a családok otthonról hozott kerámia manócskái, tündérei vigyáznak. A növények levelein, azok alatt pillangók, méhecskék, lepkék bújnak el.
A gyerekek az ablakból nézték, ahogy szüleik kertészkednek, ámuldoztak azon, hogyan varázsolódik elő a semmiből ez a gyönyörű kert. Az udvarra kiérkezve kiváncsian kutatták, keresték, milyen állatok rejtőztek el,  számlálták, mennyi gomba nőtt, megismerték a növények nevét.

Felnőttnek, gyermeknek az udvarra nagyon jó érzés kimenni, mert rögtön szembetűnik a MANÓKERT. Esztétikumával, zöld színeivel nyugtatóan hat lelkünkre. Emelett a környezettudatosság, környezeti nevelés területén nagy lehetőséget kínál: a gyerekek tapasztalati úton ismerkednek a növények "életével", aktívan vesznek részt a kert gondozásában: levélgyűjtés, locsolás, kapálás.


Köszönjük!

Fájlok: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA