Zöld napok és programok

Zöld napok 

Zöld programok 

10.02-én Madáróvi foglalkozás lesz a nagyoknak, a Madártani Egyesület zoopedagógusai szervezésében.

Az előző évekhez hasonlóan a nagycsoportosok játékos keretek között ismerkedhetnek a madarak jellemző tulajdonságaival, szokásaival. A foglalkozások jó alkalmat adnak arra, hogy a gyerekek közelebbről is megismerjék a madarak életét, különbséget tudjanak tenni az egyes fajok között.

10.08. A nagyobbak állatkerti sétára mennek.

Az állatok világnapja alkalmából az állatkerti látogatás alkalmával a nagy-és a középső csoportos gyerekek közelről is megfigyelhetik az állatok jellemzőit, szokásait.

10.15-én a barna csoportosok, 10.24-én a zöldek, és 11.14-én a lila csoportosok a kamaraerdei tanösvényen bővíthetik ismereteiket.

Az előző évekhez hasonlóan 11.04-08-ig ruhabörze lesz az óvodában. Ez egy jó kezdeményezés, hiszen mindenkinek van felesleges ruhája, és szívesen keresgél olyat amire éppen szüksége van. 

Az elemgyűjtésre továbbra is lehetőség van az óvodában.

A kupakokat is gyűjtjük, ezzel a kezdeményezéssel egy beteg kisfiút segítünk.

A napokban a zöld nagycsoportosaink Ócsára kirándultak. A gyerekek nagyon sok élménnyel lettek  gazdagabbak. 

"Fantasztikusan éreztük magunkat a mai kiránduláson, a Meseösvényen. A gyerekek végig játszották az egész napot, belebújtak a mesehősök bőrébe, nagy adag bátorsággal a szívükben, hamubasült pogácsával a hasukban indultak a nagy útnak, felvértezve mesebeli jókívánsággal, varázsigével. Nagyon élvezték a játékot! Örömmel, kíváncsian fedezték fel a nádi világot, teljesítették a feladatokat, átléphettek a Föld kapuján, a Nap kapuján, a Nádi királyságon. Új ismereteket szerezhettek a népmeséről , a népi kultúráról, az ócsai tájvédelmi körzet védett növény és állatvilágáról. Ezzel a kirándulással ünnepeltük meg a Népmese napját, itt a csoportunkban." zöld csoportos óvónénik

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA