Ismertető

Az óvoda alaptevékenysége: Óvodai nevelés, ellátás

 

A gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig tartó, a teljes óvodai életet átívelő foglalkozásokat és a gyermek napközbeni ellátásával összefüggő feladatokat is magában foglaló óvodai nevelési tevékenységgel összefüggő feladatok ellátása.

 

Az Országos Alapprogramban meghatározott feladatokon túl a nemzeti köznevelési törvényben meghatározott kiemelt figyelmet igénylő gyermekek nevelését a fenntartó az alábbiakban határozta meg:

Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelésének, ellátásának szakmai feladatai. Különleges bánásmódot igénylő, enyhe értelmi fogyatékos, egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő sajátos nevelési igényű gyermekek, valamint (nem sajátos nevelési igényű), beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek integrált óvodai nevelése a szakértői bizottság véleménye alapján.

Szentimrevárosi Óvoda Székhely

 

Az óvoda egyedi arculata: Komplex esztétikai és zenei nevelés

 

Óvodánk dél Budán, a XI. kerület fás, ligetes részében a Gellért hegy déli lábánál, a Badacsonyi utcában található. Könnyen megközelíthető, hiszen két forgalmas út közelében, a Villányi és a Bocskai út között helyezkedik el. Rövid sétányira van tőlünk az Arborétum, a Feneketlen tó és a Gellért hegy, ahova óvodás csoportjaink gyakran ellátogatnak. Itt játszhatnak, élvezhetik a park jó levegőjét, csodálhatják a természeti szépségeket.

 

Székhely Óvodánk két épületben fogadja a gyerekeket. Egyik épületünk a harmincas években épült földszintes téglaház, melyben négy tágas csoportszoba található. Másik épületünk a hetvenes években emelt kétszintes panelház, szintén négy szép csoportszobával.

 

Óvodánk csoportszobái nagy belmagassággal rendelkeznek, világosak, ízlésesen, praktikusan vannak berendezve, mindig a gyermekek aktuális igényeihez igazítva. Jó minőségű, esztétikus gyermekbútorok, asztalok, székek, játéktárolók állnak óvodásaink rendelkezésére. Három csoportunkban galéria is található. Ahol nincs galéria, ott is odafigyelünk arra, hogy a gyermekeknek legyen lehetősége elvonulni, kuckókat építeni. A játékeszközeink vásárlásánál figyelünk arra, hogy kiváló minőségűek, esztétikusak és a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelőek legyenek. Biztosítsanak lehetőséget a közös és az egyedüli tevékenykedésre, emellett fejlessze képességeiket, kreativitásukat, kézügyességüket. Mindezek mellett játékaink könnyen használhatóak, biztonságosak és könnyen tisztíthatóak.

 

Komplex esztétikai programunknak megfelelően olyan tereket hozunk létre, melyek inspirálják gyermekeinket és alakítják ízlésvilágukat. Szobáinkban a meleg színek dominálnak, melyek harmonizálnak a természetes alapanyagból készült bútorokkal. Mindig az egyszerűségre, a gyermekközpontúságra törekszünk.

 

 

Udvarunk

Két épületünket összekötő udvarunk rendkívül jó adottságokkal rendelkezik alkalmas arra, hogy 217 gyermekünk önfeledten mozogjon és játsszon.

Minden csoport udvarrészén található homokozó, és különböző, EU szabványnak megfelelő mozgásfejlesztő játék. Ezenkívül udvarunkon található 3 csúszda, egy fészekhinta, és egy gumitéglával borított focipálya.

 

Mozgásfejlesztő játékaink

 • 6 funkciós mászóka
 • Mókuskerekek
 • Rugós játékok
 • Mérleghinta
 • Egyensúlyérzéket fejlesztő körpálya
 • Láncos híd

 

A gyerekekkel sok labdajátékot játszunk, melyhez rendelkezésünkre állnak mobil kosárpalánkok, focikapuk, célba dobó állványok.

Udvarunk talán legnagyobb értékei a hatalmas lombkoronával rendelkező fák, elsősorban vadgesztenyefák, melyek hűvös árnyéka nyáron is lehetőséget biztosít a kellemes időtöltésre.

 

A tavaszi hónapokban nagy gondot fordítunk arra, hogy környezetünket virágba borítsuk.

Ilyenkor szülői segítséggel, a gyerekek bevonásával sok-sok virágot ültetünk.

Gyermekeink minden évszakban közvetlenül megtapasztalhatják a természet változásait. Jó adottságainkat kihasználjuk, és gyermekeinket a természet szeretetére, óvására és védésére neveljük (madáretető, komposztáló, gyógynövénykert).SZOLGÁLTATÁSOK

Térítésmentes

  • Logopédia: nagycsoportosok számára
  • Gyógytestnevelés: nagycsoportosok számára
  • Hittan: középső , és –nagycsoportosok számára
  • Óvodapszichológussal történő konzultáció
  • Gyógypedagógussal történő konzultáció

Térítéses

  • Néptánc: középső, és –nagycsoportosok számára
  • Judo: nagycsoportosok számára
  • Úszás: középső, és -nagycsoportosok számára/délelőtt
  • Foci: középső, és –nagycsoportosok számára
  • Zeneovi: középső, és –nagycsoportosok számára

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA