Zöld Óvoda lett a Karolina telephely

Zöld Óvoda lett a Karolina telephely

Nagy örömünkre a Karolina telephely is belépett a Zöld Óvodák sorába. A mindennapjainkat átszövi a környezettudatos szemlélet, minden csoportban természetessé vált már a szelektív szemétgyűjtés, az újrahasznosítás, az egészségtudatos életmódra nevelés.

A gyerekek és a felnőttek kíváncsian, érdeklődve és óvatosan fordulnak a minden változtatásra érzékeny, városi környezetben, forgalmas autóút mellett élő, gyarapodó, egyre jobban látható rovarok, madarak, kisemlősök felé.

A Zöld Óvoda címet az az óvoda kaphatja meg a www.zoldovoda.hu honlap szerint, ahol az óvodai nevelés folyamatában meghatározó szerepe van a fenntarthatóságra nevelés elvei alapján folyó nevelőmunkának, és a környezeti nevelés komplex módon áthatja az óvodai élet mindennapjait.

A gyermekek nevelésében kiemelt helyen szerepel az egészséges életvitel alapozása, a speciális igényekhez igazított egyéni bánásmód megteremtése.

A környezeti harmónia megalapozása érdekében az óvoda dolgozói és az intézménybe járó szülők együtt teremtik meg a környezeti feltételeket a lehető legkörnyezetkímélőbb módon. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA