Szüret és Gesztenyésnap a Székhely Óvodában!

Óvodánkban az első, Szülőkkel együtt megélt ünnepünk a Gesztenyésnap volt, ahol ünnepélyes keretek közt a vezetőóvónő minden kiscsoportos óvodást köszöntött, felavatván Őket Gesztenyéskert óvodássá, majd a délelőtti szüreti munkafolyamatokat követően egy közös jókedvű táncmulattsággal zártuk a napot a Hetedhét Zenekar jóvoltából.

A délelőtt folyamán nagy volt a sürgés- forgás az óvodában. A dajkanénik előkészítették a szőlő szüreteléshez a megfelelő eszközöket: prést, darálót, asztalokat, kancsókat.
A szőlőről minden csoport magának gondoskodott, melyeket gondosan előkészítve, megmosva  megkezdhették a gyermekek a szőlőszemezgetést.
10 órai kezdettel az udvaron kezdetét vette a SZÜRETI munka, melyet óvodánk nagycsoportosai egy kidobolóval hírdettek ki!
FIGYELEM! Figyelem!
Közhírré tétetik,hogy a Szüreti mulatság kezdetét veszi!......
A hangos dobszólóval tarkított és csujjogatókkal ékesített figyelemfelhívó kikiáltót követte a csoportok szüreti munkája. Az udvarrészek hangulatosan feldíszített kertrészei csalogatóan motiválták gyermekeinket a buzgó szüretelésre. Az énekszóval kísért jó hangulatú munkafolyamatokban minden csoport gyermekei kivették a részüket. Az óvónénik és dajkanénik segítségével és irányításával a gyermekek megismerkedtek a darálóval, préssel, a mustkészítés fortélyaival. Türelmesen, egymást követve öntötték a leszemezett szőlőszemeket a darálóba, és láthatták, ahogyan kicsorog a présgépből a must.
A munkálatok után izgatottan és jóízűen fogyasztották el gyermekeink az édes mustot,és a kekszcsemegéket
A táncház kezdetén a Szülők jelenlétében, az újbóli kidobolást követve a kiscsoportosok ünnepélyes köszöntése és a gesztenysépólók átadása következett
Ne Te Lábam!
Ne Tova!
Ne Idegen Óviba!
Mer Idegen Óviba!
Nincs Ilyen Jó MUZSIKA!
HUJJUJJJUJJJUJJJUJJUJU...
Megkezdődött a Hetedhét Zenekar interaktív,  játékos,mozgással, népi játékokkal,fantasztikus népzenei élményt adó majdnem egy órás mulatsága.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA